Bang kind: Bange Bikkeltjes in de nacht….

Heb jij een bang kind? Wat als je kind niet durft te slapen? Monsters verjagen, toverspreuken, boos worden of juist extra begripvol zijn? Misschien voorlopig niet meer naar youtube filmpjes kijken en ook het gamen een tijdje in de ban. De meeste ouders hebben alles al geprobeerd en moeten steeds weer concluderen dat hun Bikkel alle stoerheid verliest zodra er geslapen moet worden. Je vraagt je af of je niet te snel toegeeft en wat harder moet zijn voor een bang kind. Immers, hij zou nu toch echt alleen moeten kunnen slapen en er niet meer steeds uit moeten komen of om zijn mama en papa roepen.

Speciaal voor deze ouders van een bang kind de gouden Bikkeltip!

Want wat doen echte Bikkels als ze ergens heel erg bang voor zijn?
Antwoord: er een héle tijd, héél goed naar kijken! Klinkt simpel en dat is het ook…

Ken je dat? Je hoort een mop voor de eerste keer. Supergrappig en je schiet direct in de lach. De volgende dag hoor je de mop nog een keertje, je glimlacht en zegt: die ken ik al. De derde, vierde en vijfde keer dat je de mop hoort grijns je nog een beetje en daarna is het over. De lol is er af, de mop is nog wel grappig maar raakt je niet meer echt.

En zo is het ook met enge dingen voor een bang kind. als je kind niet druft te slapen, stel je een dagelijks Bikkel-Bibber-kwartiertje in. Iedere dag, liefst op een vaste tijd bijvoorbeeld na het eten maar niet vlak voor het slapengaan! Samen met papa, mama of broer of zus besteed je een kwartier aan enge monsters, griezelige mannen, moordenaars en andere creeps. Begin met tekeningen en schrijfsels en schakel langzaam over op foto’s op internet en zelfs korte filmpjes.

Bikkel-Bibber-kwartier voor een bang kind
  • Bedenk een rare monsternaam en maak de bijbehorende tekening.
  • Teken of print een monster uit en maak deze grappig en vrolijk.
  • Maak een monstermasker en laat elkaar schrikken.
  • Schrijf een heel blad vol met ideeën voor enge figuren en wat ze allemaal kunnen doen
  • Knutsel of klei monsters
  • Bekijk monsters op het internet
  • En hoe ziet dat er uit, een bang kind? Teken, knutsel of klei.
  • etc.

Je zult zien: na een paar weken raakt jouw Bikkel niet meer zo overstuur van die enge gedachten. En…slaapt de hele nacht rustig door!

Succes!

Heb jij ook een bang kind en alles al geprobeerd? Maak gerust eens een afspraak met een van onze begeleiders, coaches of psychologen. Met een paar sessies heb je meestal weer helemaal de grip terug! Of kijk eens op de site van Spectrum Brabant en lees meer over hulpverlening aan kinderen.