Wat maakt de Bikkelmethodiek anders dan andere weerbaarheidsprogramma’s zoals bijvoorbeeld Kanjertrainingen, Leefstijl en het Rots & Water programma? En kan de Bikkelmethodiek ook aanvullend worden ingezet?

  1. De Bikkelmethodiek omvat het breedst mogelijke aanbod op het gebied van weerbaarheid op de markt. Preventief in de klas, curatief in kleine groepjes en overstijgend pedagogisch handelen gedurende de dag.
  1. Het materiaal is dermate aantrekkelijk, grappig en concreet dat het sociaal en weerbaar opstellen vanzelfsprekend en bijna automatisch geïmplementeerd wordt.
  2. Het materiaal is het goedkoopst en meest flexibel in zijn klasse. Voor een tijdelijke introductieprijs van €239,00 per leerjaar wordt een licentie van een volledig lesprogramma aangeschaft. Training en bijscholing is geen verplichting en altijd op maat. Denk bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining voor het team, een training overstijgend pedagogisch handelen, of een training in de Bikkelmethodiek.
  3. De methodiek is ontwikkeld door GZ-psychologen en gedragsspecialisten van Spectrum Brabant, centrum voor zorg en onderwijs. Uniek aan het bedrijf is dat het zich bevindt op het snijvlak van zorg en onderwijs, met expertise en ervaring op beide vlakken.
  4. Het materiaal is preventief én curatief in te zetten: preventieve klassikale lesprogramma’s en therapeutische licenties voor groepstrainingen.
  1. De methodiek voorziet in een doorgaande lijn van 4 tot 18 jaar: het aanbod loopt van groep 1 tot en met 6 VWO.
  2. Het materiaal is tevens in te zetten binnen het Speciaal Onderwijs. De ervaringen met o.a. kinderen met autisme of ADHD zijn uitermate goed doordat de zeer herkenbare typetjes de transfer naar het dagelijkse leven vergemakkelijken.
  3. Het materiaal is tevens aanvullend te gebruiken naast andere programma’s gericht op weerbaarheid, pesten of sociaal-emotionele vaardigheden. Omdat licenties per lesprogramma (bijvoorbeeld Bikkeltjes met Lef groep 1 en 2) worden aangeschaft, kan de school die onderdelen aanschaffen die voorzien in de behoefte per leerjaar. Domeinen betreffen weerbaarheid, sociale vaardigheden, faalangst, studievaardigheden en redzaamheid.
  4. Er wordt een niet-goed-geld-terug garantie gegeven! Ontvang het materiaal, bekijk hoe het werkt, probeer het uit gedurende een periode van 3 maanden…. Is het toch niks voor jullie school? Dan doen wij niet moeilijk en betalen wij uw volledige investering zonder pardon terug.