Blog van één van onze Bikkeltrainers

Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik gecertificeerd bikkeltrainer geworden. En waarom? Omdat ik heel graag met kinderen werk en ze meer zelfvertrouwen wil geven en dat daar de methode “bikkels in de dop” echt PERFECT bij past!

En geloof mij, ik heb heel wat weerbaarheidstrainingen gezien in mijn periode op school, maar deze methode sluit echt helemaal aan bij mijn manier van werken en denken. Veel aandacht voor het positieve, kinderen anders leren denken, maar ook veel aandacht voor hoe je spanning in je lijf kunt verminderen.

Er zijn natuurlijk een heleboel trainingen, cursussen, therapieen enz. Je voelt zelf wel aan, welke het beste bij jou of je kind past, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer.

Omdat de bikkeltrainingen nog vrij nieuw zijn en nog redelijk onbekend, maar steeds bekender aan het worden zijn, probeer ik voor jullie duidelijk uit te leggen hoe de “bikkels in de dop” training in elkaar zit. Aan iets nieuws beginnen is spannend en het is altijd prettig om van te voren te weten wat je kunt verwachten.

Op de site van Bikkels kun je heel makkelijk jouw dichtstbijzijnde trainer vinden. Alle trainers werken ongeveer hetzelfde, dus wat ik hier schrijf geldt ook voor de trainingen elders in NL.

Lees de hele blog op de website van Suzanne….