De Bokkige Ballenboom en meer…

Ach, ontwikkelen is toch zo leuk! Met het Bikkelconcept kunnen we helemaal losgaan en dat doen we dan ook! Hieronder een aantal avonturen uit Bikkellandia, uitgebreid voorgelegd aan zeer meedenkende kleuters waardoor de verhalen steeds spannender en grappiger zijn geworden. Een voorproefje uit de training en lesmethode Bikkeltjes met lef:

1We lezen een verhaal over Bikkellandia waarin we kennismaken met de vier volkjes: de Bikkels, de Piepers, de Woestelingen en de Kalmerikken. Zij beleven allerlei avonturen, maar wat blijkt? De juf is zélf een Bikkellander, het bewijs is de Bikkelkroon! De kinderen vinden de Bikkelbox met voor ieder een paspoort. Gaat iedereen mee op avontuur?

Een verhaal  over de bokkige ballenboom. Piepmiep Paula wil graag snoepballen van de boom, maar durft het niet te vragen. Bikkelboy Bob weet raad en leert Paula om met een stevige en rustige houding haar zin te krijgen. We leren hoe de Piepers uit Bikkellandia staan, lopen en rennen en hoe dat eruit ziet bij de Bikkels.

Een volgend avontuur gaat over de bia-ba-boemboem-bus. Pieper Piet heeft pech en krijgt het niet voor elkaar een leuk ritje met de bus te maken. Bikkel Babet heeft de gouden tip waarna alles toch nog goed komt.

14Bikkelboy Bob heeft een vliegende fiets gekregen: de blinkende Bikkelbike! Piet zou dolgraag ook een ritje met de Bikkelbike willen maken maar hoe vraag je dat? Dat blijkt nog niet zo eenvoudig…

In het verhaal de blauwe bibberbeer gaan Pieper Piet en Bikkel Babet op zoek naar de mooiste bloemen voor het jaarlijkse Bikkel-bloemen-feest. Maar wie durft over de bibberbrug naar de overkant voor de mooiste bloemen? En wat doet die blauwe beer op de brug? We leren hoe Bikkels en Piepers denken en of dat wel of niet handig is.

We maken kennis met Woeste Wilma die een behekste babbelbrief vindt. Doordat Wilma nogal kortaf doet tegen haar vrienden, kan zij de babbelbrief niet tevreden houden. En dat loopt bijna verkeerd af!

In het verhaal ‘het bitterballen bos’ ontmoeten we Kalme Kees en Kalme Katy. Wat een heerlijk ontspannen kinderen zijn dat toch! Toch loopt het al snel uit de hand in het bitterballen bos. Zouden de Bikkels, de Piepers en de Woestelingen kunnen helpen?

Iedereen wil er eentje hebben: een binnenstebuiten beker! Maar in heel Bikkellandia bestaat maar één binnenstebuiten beker en laat die nou net in het bezit zijn van Brulbeer Bert. Oei, hoe gaan onze helden dit oplossen…?

 

Meer weten? Hulpverleners die deze training zelf willen geven kijken hier. Voor klassikaal gebruik kijk je hier en voor aanmeldingen voor deelname kun je hier verder lezen.