Brugklasboeken

Voor de meeste kinderen is de overstap naar de brugklas bijzonder spannend. Niet iedereen heeft natuurlijk een brugklastraining nodig! Maar een beetje extra informatie kan nooit kwaad. Bekijk onderstaande boekenlijst eens met diverse boeken speciaal geschreven voor brugklassers in spé. Alle boeken zijn te bestellen via bol.com.

BrugklasBikkels-InkeBrugmanenBregjeSwinkels

Zie jij ook een beetje op tegen de ‘grote overstap’ naar de middelbare school? Of ben je net begonnen in het eerste jaar en heb je nog wat bibbers? Dan is dit een boek voor jou! Er zijn namelijk heel wat trucjes om aan nieuwe dingen te beginnen. Iedereen kan het leren, dus jij ook! Maar de ‘grote’ school is niet alleen maar eng natuurlijk. Er verandert weliswaar veel, maar ook veel ten goede. Wat dacht je van nieuwe vrienden, meer eigen beslissingen …?

In dit boek vind je handige tips en trucs om relaxed en zelfverzekerd met de grootste veranderingen om te gaan en lees je ook meteen wat je beter niet (meer) kunt doen op het middelbaar onderwijs.

Brugklas Bikkels is een boek voor aankomende brugklassers (eerstejaars middelbaar) die zich stevig, sociaal vaardig en zelfverzekerd willen opstellen. Met behulp van principes uit de cognitieve gedragstherapie worden de veranderingen behandeld en worden duidelijke tools gegeven hoe hiermee om te gaan. De eerste dag en omgaan met nieuwe leraren, vrienden maken, chillen in de pauze, omgaan met pesters, social media en meer.

 

Hoeoverleefikdebrugklas-FrancineOomen

Als je naar de brugklas gaat, verandert er een heleboel in je leven. Van stoere achtste-groeper word je brugpieper. Ineens heb je twaalf leraren in plaats van één. Eerst had je een rugzakje met alleen een boterhamtrommeltje erin, nu moet je tien kilo boeken meesjouwen! En al dat huiswerk… Er verandert niet alleen veel op school, maar ook in jezelf. Daar kan Rosa wel over meepraten. Haar vriendje Jonas zit nog in groep acht en om hem alvast een beetje voor te bereiden, e-mailt ze hem survivaltips.

Dit spannende boek gaat over vriendschap, maar ook over pesten. Over lachen en over uitgelachen worden. Over na-apen en jezelf durven zijn. En verder staat het vol praktische tips voor iedereen die te maken heeft met lastige leraren, zware boekentassen, pukkeltjes, eerste liefdes en nog veel meer! Klik hier om te bestellen. Zie jij ook een beetje op tegen de ‘grote overstap’ naar de middelbare school? Of ben je net begonnen in het eerste jaar en heb je nog wat bibbers? Dan is dit een boek voor jou! Er zijn namelijk heel wat trucjes om aan nieuwe dingen te beginnen. Iedereen kan het leren, dus jij ook! Maar de ‘grote’ school is niet alleen maar eng natuurlijk. Er verandert weliswaar veel, maar ook veel ten goede. Wat dacht je van nieuwe vrienden, meer eigen beslissingen …?
In dit boek vind je handige tips en trucs om relaxed en zelfverzekerd met de grootste veranderingen om te gaan en lees je ook meteen wat je beter niet (meer) kunt doen op het middelbaar onderwijs.
Brugklas Bikkels is een boek voor aankomende brugklassers (eerstejaars middelbaar) die zich stevig, sociaal vaardig en zelfverzekerd willen opstel- len. Met behulp van principes uit de cognitieve gedragstherapie worden de veranderingen behandeld en worden duidelijke tools gegeven hoe hiermee om te gaan. De eerste dag en omgaan met nieuwe leraren, vrienden maken, chillen in de pauze, omgaan met pesters, social media en meer.

 

Naardebrugklas,onmisbaarvooralle(aanstaande)brugklassers!– CajaCazemier

Het begint al met de Citotoets, de spannende tijd waarin je je voorbereidt op je nieuwe school. Hoe zal het straks gaan in de brugklas? Hoe lang duurt het voor je je weg weet te vinden in die doolhof van gangen en lokalen? Zullen de oudere kinderen je niet pesten? En wordt er nog wel getrakteerd met verjaardagen, of is dat juist stom? Deze en nog veel meer vragen kwamen aan de orde in de succesvolle Ikon-serie Naar de brugklas. In dit boek staan de op de serie geïnspireerde belevenissen van Jesse, Vera, Isa en hun vrienden. Zij maken veel mee in dat eerste jaar en brengen daar, vaak geestig, verslag van uit. Lees hoe zij zich redden in de jungle van het voortgezet onderwijs, en doe daar zelf je voordeel mee! Klik hier om te bestellen.

Tevens twee verwante boeken van dezelfde schrijvers:

In de brugklas – leeftijdsgroep 12 jarigen

De brugklas door – leeftijdsgroep 13 t/m 15

 

VanBasisschoolNaarBrugklas- YonoSevers

Het boek Van basisschool naar brugklas is een informatief boek voor toekomstige brugklassers. Op een speelse manier met behulp van gesprekken met 2 huidige brugklassers is de schrijfster Yono Severs er in geslaagd een leuk en informatief boek te maken. Het is tevens een gids voor de ouders en helpt hen bij het begeleiden van hun kind bij deze grote overgang. Klik hier om te bestellen.

 

 

TessaInDeBrugklas– DietVerschoor

Ze zeggen dat in de brugklas alles anders wordt. Dat je een heel ander leven krijgt, andere vrienden en vrindinnen. dat je er meer bij hoort. Er klopt niets van. Dit schrijft Tessa in haar dagboek als ze merkt dat alles heel anders gaat dan ze gedacht had. Populair zijn en bij een groepje horen, daar gaat het om, maar hoe leg je dat een? Door je kleding of door brutaal gedrag thuis en op school? Tessa doet er hard haar best voor. Sommige docenten verdienen het, dat je ze zo hard behandelt, vindt ze, maar met zielige leraren heeft ze juist weer medelijden. Dorien, Tessa’s vriendin, zit er niet zo mee. Met dat populair willen zijn, die heeft een heel ander probleem, namelijk een moeder die zwanger is. Regelmatig gedraagt Tessa zich onmogelijk en voelt ze zich doodongelukkig en aan niemand durft ze te zeggen op wie ze verliefd is, alleen aan haar dagboek wil ze dat kwijt. Klik hier om te bestellen.

 

Brugboekie– VoorAlleNieuweLuitjezzzOpDeMiba– W.Daniëls

Als je naar de middelbare school gaat, verandert je wereld. Geen meester meer maar een leraar, en niet één leraar, maar wel tien. En maar sjouwen van loka naar loka, omvergelopen door oudere miba’s. In de pauze geen tikkertje meer op de speelplaats, maar hangen in de kantine.
En die sms’jes:
– 1e en 3e uur vrij
– prfwrk wisk vrpltst nr 7e
–  ik ben op jûh.
Op de miba is alles anders. Maar met het Brugboekie van Wim Daniëls sla je je er wel doorheen. Tips en trucs voor proefwerken, een zoencursus, antwoorden die je altijd paraat moet hebben, een aardigheidscursus, heel goede adviezen voor die dwaze spreekbeurten, sms-raad, msn-regels, anti-pestcode, de nieuwste taal om bij de tijd te zijn, en nog veel meer, plus PIP (persoonlijk identificatie paspoort) om jezelf voor te stellen. Klik hier om te bestellen.

 

EersteHulpBijBruggers– EdSekeris

voor ouders

Met de intrede van de puberteit komt er een einde aan de kindertijd. Het zelfbewustzijn ontwaakt en er worden beslissingen genomen die belangrijk zijn voor de toekomst. We kunnen wel zeggen dat deze periode een aaneenschakeling is van licht-traumatische ervaringen. In korte tijdsbestek word je óf geaccepteerd, óf afgewezen, blijk je een winner of een loser, blijk je hetero of homo, hoor je er per definitie wél of juist niet bij.
Een brugklasser lijdt een heftig leven. Lastig dus, als je nog niet met heftige emoties kunt omgaan. In die zin is er helemaal niets veranderd sinds de tijd dat u zelf brugklasser was. Klik hier om te bestellen.